ROTTERDAM - Een zware aanrijding zaterdagavond in Rotterdam heeft drie levens geëist. Drie mensen raakten gewond. Dat heeft de politie zondag laten weten.

Bij de aanrijding in de deelgemeente Delfshaven waren een personenauto met vijf inzittenden en een pick-up truck betrokken. De dodelijke slachtoffers zaten in de personenauto.

Deze reed volgens de eerste berichten zonder voorrang te verlenen rond kwart voor acht vanuit de Speedwellstraat de Vierhavensstraat op. De bestuurder van de pick-up truck kon de auto niet ontwijken en reed daar op in.

Twee slachtoffers, de 48-jarige chauffeur van de auto en de 78-jarige bijrijder uit Poortugaal (gemeente Albrandswaard), stierven ter plekke. Zondagochtend overleed in het ziekenhuis een 26-jarige man uit Rotterdam, een neef van de bestuurder.

Zoon

De 22-jarige zoon van de chauffeur uit Rotterdam en de 47-jarige echtgenote van de bestuurder liggen in het ziekenhuis. De zoon verkeert in kritieke toestand. De bestuurder van de pick-up truck, een 25-jarige man uit Schiedam, raakte gewond en ligt ook in het ziekenhuis.

De politie onderzoekt de precieze toedracht van het ongeval. Er zijn volgens de zegsman geen aanwijzingen dat er alcohol in het spel was. Zodra dat kan, wordt de chauffeur van de pick-up truck verhoord, aldus de woordvoerder van de politie.