WIJK BIJ DUURSTEDE - Enkele tientallen demonstranten hebben woensdag een protesttocht door Wijk bij Duurstede gelopen. Zij eisen dat burgemeester Guus Swillens de burgers duidelijk informeert over veroordeelde pedoseksuelen in de gemeente.

De tocht was georganiseerd door Stop Kinderporno Nu. Zij kwamen er achter dat een veroordeelde pedoseksueel in een wijk woont zonder dat de inwoners daarvan op de hoogte waren gesteld.

Volgens de burgemeester is de tocht rustig verlopen. Hij heeft een groep van veertig tot vijftig mensen op het plein bij het gemeentehuis ontvangen.

Uitnodiging

''Ik was niet uitgenodigd door de organisatie van de protestmars, maar omdat ik had gehoord dat ze mij mogelijkerwijs wat wilden aanbieden, gaf ik hen daarvoor graag de gelegenheid. Er is geen petitie aangeboden, dat gebeurt later.''

Dinsdag stelde de gemeente de inwoners ervan op de hoogte dat er nog een persoon in de wijk woont die is veroordeeld voor pedofilie. In januari praat de gemeente verder met buurtvertegenwoordigers over eventueel te nemen actie.