UTRECHT - Laura Dekker wilde op Sint Maarten een zeilboot kopen om daarmee te gaan zeilen. Dat meldde haar advocaat Peter de Lange woensdagmiddag, nadat ze was verhoord door de rechter in Utrecht.

''Ze ging een boot kopen die nog wat opgeknapt moest worden en zou daarmee gaan zeilen'', aldus De Lange. Daarvoor had ze een groot bedrag meegenomen vanuit Nederland.

Vorige week liep 'zeilmeisje' Laura weg van huis. Ze dook zondag op in Sint Maarten. Ze vloog vanuit Parijs met haar Nieuw-Zeelandse paspoort naar het eiland.

De Lange zegt woensdag weer wat vertrouwen in de rechters te hebben gekregen. ''Het helpen van Laura lijkt nu helemaal centraal te staan. De rechtbank is opnieuw gaan kijken hoe ze haar het beste kan helpen en haar na dit schooljaar te kunnen laten vertrekken op haar wereldreis'', zegt hij.

Niet bij moeder

De uitspraak van de rechter over de mogelijke uithuisplaatsing van Laura is om 18 uur. Mocht de rechter besluiten dat Laura uit huis moet worden geplaatst, dan gaat ze in ieder geval niet bij haar moeder wonen.

Dat zei De Lange na afloop van het verhoor van de ouders van het 'zeilmeisje'. ''Als het verzoek van Bureau Jeugdzorg wordt ingewilligd, gaat Laura tijdelijk bij een ander gezin wonen. Zo niet, dan blijft ze bij haar vader. Laura's moeder was hierover erg teleurgesteld."

"Ze had graag gezien dat haar dochter bij haar zou komen wonen'', aldus De Lange. De uithuisplaatsing zou gaan om een periode van drie maanden.