NUENEN - De 34-jarige verwarde man die in november overleed, toen hij in de tuin van hun woning in het Noord-Brabantse Nuenen een stel belaagde, is door hartfalen als gevolg van stress omgekomen.

De recherche heeft dat dinsdagavond aan de man en vrouw laten weten, aldus hun advocaat Carlo Oomes.

Volgens de advocaat komen de eerste resultaten van het onderzoek naar de doodsoorzaak overeen met het verhaal van zijn 52-jarige cliënt, die voor justitie nog verdachte is.

De bewoner heeft vanaf het eerste moment gezegd dat er met de belager een worsteling ontstond die eindigde in de vijver waarin de man overleed.

Conditie

Het slachtoffer was in slechte conditie door alcohol- en medicijngebruik, zegt Oomes. De raadsman liet weten dat het onderzoek nog niet volledig is afgerond. Hij wacht nog op de uitslag van toxicologisch onderzoek.

De recherche heeft het Nuenense stel woensdagavond excuses aangeboden, omdat de onderzoeksresultaten nu pas werden meegedeeld terwijl die al drie weken bekend waren, zegt de advocaat.

Onderzoeksresultaten

Justitie in Den Bosch liet woensdag desgevraagd weten dat onderzoeksresultaten over de doodsoorzaak nog niet bekend zijn bij de zaaksofficier.

Een beslissing over de vervolging van de verdachte kan nog wel even op zich laten wachten, aldus een woordvoerster.