WIJK BIJ DUURSTEDE - Inwoners van Wijk bij Duurstede zijn dinsdagavond door de gemeente geïnformeerd over een tweede pedofiel die in hun wijk woont.

De bijeenkomst was belegd om vragen te beantwoorden over de aanwezigheid van een andere pedofiel in deze wijk, aldus een woordvoerster van de gemeente woensdag.

De organisatie Stop Kinderporno Nu houdt woensdagavond een protesttocht door de Utrechtse plaats.

De organisatie eist dat burgemeester Guus Swillens de burgers duidelijk informeert over de veroordeelde pedoseksueel die al vijf jaar in de gemeente zou wonen.

Mars

''Bewoners stelden geen enkele vraag over de mars. Ze maken zich meer ongerust over de twee personen in hun wijk'', zegt de woordvoerster.

De gemeente ontdekte maandag dat in de buurt een tweede persoon woont die is veroordeeld voor pedofilie. In januari praat de gemeente verder met buurtvertegenwoordigers over de te ondernemen actie.

Geen onrust

De gemeente verwacht geen onrust bij de protestmars die woensdagavond in de stad wordt gelopen. Een woordvoerder laat weten dat geen extra maatregelen zijn genomen.

De protestmars is mede georganiseerd door 'pedojager' Chris Hölskens. Op een spandoek staat volgens Hölskens de tekst 'u bent de burgemeester van de pedo's, u beschermt hen'.

Buurtbewoners zijn volgens hem boos omdat ze het niet te horen krijgen als een pedoseksueel in hun buurt komt wonen. De gemeente wijst erop dat dit niet mogelijk is omdat de burgemeester het ook niet te horen krijgt als dit gebeurt.