AMSTERDAM - De positie van FNV-voorzitter Agnes Jongerius staat onder druk, zo schrijft het AD. Volgens de krant vindt de afdeling Vervoer van de bond dat Jongerius moet opstappen. De FNV spreekt deze berichten tegen.

Uit interne e-mails zou volgens het AD blijken dat ook meer dan de helft van de kaderleden van de afdeling Industrie geen vertrouwen meer in haar heeft. Een kaderlid van FNV Bondgenoten zegt in de krant dat Jongerius haar conclusies moet trekken.

Reden voor de onvrede is onduidelijkheid over uitspraken van Jongerius vorige week. Sommigen zouden hieruit hebben afgeleid dat Jongerius van mening is dat het verzet tegen verhoging van de AOW-leeftijd zinloos is.

De leden zouden een leider willen die een duidelijker verhaal kan neerzetten. Woensdag is er volgens het AD een spoedoverleg tussen het bestuur en de afdelingsvoorzitters.

Niet breed gedragen

In een reactie laat vakcentrale FNV weten dat de berichtgeving in het AD niet geheel juist is. Van een breed gedragen gebrek aan vertrouwen in Jongerius zou geen sprake zijn.

Het gesprek van woensdag dient voornamelijk als overleg over de inhoud, de strategie en de koers voor de komende periode, zo laat de vakcentrale weten.

Verzet tegen de verhoging van de AOW-leeftijd gaat in ieder geval door.