UTRECHT - De treinen zijn woensdagochtend volgens plan met een 80-procent-dienstregeling uitgereden. Dat heeft een woordvoerder van ProRail laten weten.

Hij meldde dat er geen bijzonderheden waren. Op een aantal trajecten rijden minder treinen maar dat is normaal ook al zo.

Op station Utrecht Centraal is de hoeveelheid wachtenden aanzienlijk verminderd. De treinen rijden weer, al is het niet even vaak als op een normale werkdag. Het grote blauwe informatiebord middenin de stationshal is voor de helft gevuld met vertrekkende treinen.

Mopperen

Echt blij zijn veel reizigers nog niet. Er wordt vooral flink gemopperd op de aanwezige informatiemedewerkers van de NS. ''Nu moet ik dus nog steeds een half uur wachten op de trein naar Amersfoort. Wanneer is de dienstregeling echt weer normaal?'', aldus een reiziger. De medewerker houdt het erop dat niet al het materieel beschikbaar is.

Ook op intercity's naar Amsterdam, Arnhem of Den Haag moet woensdagmorgen een half uur worden gewacht. ''Pff, ik zoek een warm plekje op, want dit schiet nog steeds niet op'', moppert een forens.

Glad

De VerkeersInformatieDienst laat weten dat de meeste wegen goed begaanbaar zijn. "Maar plaatselijk kan het nog glad zijn, vooral op op-en afritten", aldus een woordvoerder.

Op geen enkele plek stond woensdagmorgen een file. Het verkeer heeft alleen in het oosten een beetje last van gladheid.

Ook verwacht de ANWB tijdens de avondspits geen problemen. ''Maximaal 30 kilometer en ik moet nog zien dat we dat halen, veel mensen hebben vakantie'', aldus een woordvoerder.

Bekijk lezersfoto's van het winterweer op NUfoto.nl