DEN HAAG - De rechtbank in Den Haag heeft een 33-jarige Hagenaar veroordeeld tot twaalf jaar gevangenisstraf wegens het doodsteken van zijn 23-jarige stiefzoon.

Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM), dat veertien jaar cel had geëist, maandag bekendgemaakt.

De Hagenaar stond terecht voor doodslag. Hij bracht in de nacht van 25 op 26 mei van dit jaar zijn stiefzoon met twaalf messteken om het leven.

Ook mishandelde hij zijn 17-jarige stiefzoon en zijn vriendin, de moeder van de jongens. Dat gebeurde in hun woning aan de Kritzingerstraat.

Verrast in slaap

Op het moment dat de man de 23-jarige stiefzoon doodstak, lagen de andere twee slachtoffers elders in het huis te slapen. Hij verraste hen in hun slaap. Toch slaagde de jongste stiefzoon er uiteindelijk in het huis te ontvluchten en de politie te waarschuwen.

Na zijn daad vluchtte de man in een gestolen auto. Hij meldde zich twee dagen later op een politiebureau in Amsterdam, waar hij werd aangehouden.

Waas

De man had verklaard dat hij in een waas handelde en zich de steekpartij niet kon herinneren. Hij weigerde evenwel zich door een psychiater te laten onderzoeken.

De officier van justitie vindt de verdachte een gevaar voor de maatschappij en eiste daarom een langdurige gevangenisstraf.