AMSTERDAM - Een 23-jarige man uit Tilburg is overleden aan de verwondingen die hij zaterdagmiddag opliep bij een vechtpartij in de Brabantse stad. De politie heeft een grootschalig onderzoek opgestart.

De Tilburger liep zaterdag rond 16.30 uur met een 22-jarige vriend over het Textielplein, toen hij betrokken raakte bij een vechtpartij met twee nog onbekende mannen.

De aanleiding voor de vechtpartij is nog onduidelijk. De belagers liepen weg na de mishandeling. De politie gaat er gezien het tijdstip van uit dat er veel getuigen moeten zijn geweest en vraagt hun zich te melden.

Zware mishandeling

De 23-jarige man werd zwaar mishandeld en ook de vriend liep klappen op. Het slachtoffer werd met een ambulance naar het Sint Elisabeth Ziekenhuis gebracht met zwellingen en blauwe plekken. Zijn toestand verslechterde zienderogen, waarna hij in de nacht van zaterdag op zondag overleed.

Het politieonderzoek richt zich op het achterhalen van de daders en het motief voor de vechtpartij. Een deel van het Textielplein is afgezet voor sporenonderzoek en er is een buurtonderzoek ingesteld. De 22-jarige Tilburger heeft een verklaring afgelegd.