ALMERE - De Belastingdienst heeft dinsdag ruim een half miljoen euro aan openstaande vorderingen geïnd, tijdens een gezamenlijke verkeersactie met de politie.

De politie haalde tachtig auto's van de weg aan de hand van automatische nummerplaatherkenning (ANPR).

Bij de Belastingdienst betaalden 21 bestuurders gezamenlijk ruim 13.000 euro contant of via pin. Een automobiliste moest ruim 53.000 euro betalen. Op 46 auto's werd beslag gelegd. Met de waarde daarvan kwam het totaalbedrag op een half miljoen.

Een bestuurder belandde in de cel. De actie werd van negen tot vier uur gehouden op de A6 bij Almere-Haven. Dat heeft de politie laten weten.

Bekeuringen

In totaal werden er ruim tienduizend voertuigen gefotografeerd, waarbij er 97 'hits' waren. De politie schreef enkele tientallen bekeuringen uit wegens onverzekerd rijden, geen APK, technische gebreken aan de voertuigen of het niet kunnen tonen va een identiteitsbewijs.

Eén bestuurder reed zonder geldig rijbewijs.

Boetes

Drie bestuurders hadden nog een boete openstaan die meteen voldaan kon worden. Een andere bestuurder had meerdere boetes open staan ter waarde van 1.490 euro. Omdat hij die niet direct kon betalen werd hij ingesloten.