APELDOORN - Hoofdcommissaris Ad van Baal verhuist op korte termijn naar Apeldoorn, waar hij werkt als hoofd van de Politieacademie. De academie meldde dat dinsdag op haar website.

Volgens het bericht wil Van Baal daarmee ''een einde maken aan de aanhoudende onjuiste en tendentieuze berichtgeving'' over zijn woon-werkverkeer. Hij woont nu nog in Alphen aan den Rijn.

De Telegraaf berichtte vorige week dat de chauffeur van Van Baal iedere dag uit zijn woonplaats Drachten naar Alphen aan den Rijn en vandaar naar Apeldoorn moest rijden en weer terug. Een reis van bijna 700 kilometer.

Hotel

Volgens een woordvoerster van de Politieacademie is dit niet waar. De chauffeur reed volgens haar alleen op maandagochtend naar Alphen aan den Rijn en op vrijdagavond weer terug naar Drachten. ''Door de week overnachtte hij in een hotel in Alphen aan den Rijn.''

Van Baal heeft laten weten te verhuizen om van de discussie af te zijn. Hij wil zich ''als bestuursvoorzitter volledig kunnen richten op de hoofdtaken van de Politieacademie: werven en selecteren van geschikte kandidaten en hen opleiden tot goede politiemensen, en alles wat daarmee samenhangt''.