AMSTERDAM - Verhuurder van opslagruimte City Box staat een flinke schadeclaim te wachten. Schadecoach Krantz & Polak stapt waarschijnlijk nog voor de kerst namens een aantal gedupeerde klanten van het bedrijf naar de rechter.

Woordvoerder Erik Horssius bevestigde maandag een bericht hierover op RTV Noord-Holland.

Anderhalve week geleden ging een loods van City Box in Amsterdam-Noord in vlammen op. Circa negenhonderd particulieren hadden daarin spullen opgeslagen.

Ongeveer 180 van hen hebben inmiddels contact opgenomen met Krantz & Polak. Samen hebben zij een schade van circa 5,5 miljoen euro geleden.

Vergoeding

Het is nog niet duidelijk of al deze personen de schadecoach ook daadwerkelijk inschakelen om een vergoeding van City Box te krijgen.

Krantz & Polak denkt in eerste instantie namens vijftig tot honderd van hen naar de rechter te stappen. Later moeten nog meer gedupeerden volgen.

Sprinklerinstallatie

Horssius zegt dat City Box de indruk heeft gewekt dat het veilige opslagruimte verhuurde, terwijl de loods in de praktijk binnen een dag was verdwenen.

Volgens hem was er onder meer geen sprinklerinstallatie in het pand.

Afwachten

Een woordvoerder van City Box kon maandag nog niet reageren op de mededeling van Krantz & Polak.

De firma wil eerst de uitkomsten van de onderzoeken naar de oorzaak van de brand en hoe die zo uit de hand kon lopen afwachten.