RIJEN - Stichting Meiling stopt definitief met de adoptie van kinderen uit India. Twee jaar geleden werd al besloten tot een tijdelijke stop.

Dat gebeurde omdat er iets zou zijn misgegaan in de afstandsprocedure van een jongetje.

Meiling betreurt de stap die ze gezet heeft, maar een woordvoerster zei zaterdag naar aanleiding van een artikel in Trouw geen andere geen keus te hebben, omdat de procedures in India erg traag blijven en onduidelijk blijven.

Onduidelijkheid

De stichting denkt dat de komende tijd er geen verbeteringen optreden. ''Daardoor blijft er een sfeer van onduidelijkheid en onzekerheid hangen rondom adopties uit India.''

Meiling heeft bijna vijftien jaar in India gewerkt en ongeveer tachtig kinderen naar Nederland gehaald. Meiling blijft actief met adopties uit China en incidenteel uit Sri Lanka.

Rahul

Nog altijd is onduidelijk hoe twee jaar geleden het jongetje Rahul ter adoptie is aangeboden. Die zou midden op straat zijn meegenomen uit handen van zijn ouders en later via een Indiaas weeshuis in Nederland terecht zijn gekomen.

Uit onderzoek van twee jaar geleden bleek dat Meiling in deze maar ook in andere adoptiezaken juridisch niets te verwijten viel.

In India loopt nog een rechtszaak over de meegenomen Rahul. Meiling zegt die zaak te blijven volgen.