NIJMEGEN - De politie heeft na twee jaar onderzoek in binnen- en buitenland in totaal zeventien personen opgepakt wegens productie van en handel in de partydrug DanceLoveSex.

In totaal nam de politie 77.000 flesjes met het spul in beslag. Dat meldde de politie in Nijmegen donderdag.

Het onderzoek begon in oktober 2007, toen in een woning in Wijchen 32.000 lege ampullen en meer dan honderdduizend xtc-pillen werden gevonden.

De ampullen met de naam DanceLoveSex stonden klaar om gevuld te worden, aldus de politie. Een ampul DanceLoveSex bestaat uit xtc, amfetamine en het drankje Pisang Ambon.

Groot Brittannië

Na de vondst in Wijchen werden ook in Woudenberg duizend buisjes aangetroffen die gereed stonden voor verzending naar Groot Brittannië. In februari 2008 doken 22.000 ampullen op in Manchester.

Vanuit daar werd de vloeibare drug ook naar andere landen verhandeld, stelt de politie. De productie van de drug had plaats in Nederland.

Aanhoudingen

Het onderzoek leidde in juni dit jaar tot aanhoudingen in Beuningen en Arnhem. Rechercheurs vonden in woningen en kantoren van de verdachten tienduizenden euro's aan contant geld en duizenden gevulde ampullen DanceLoveSex.

Volgens de recherche circuleren er nog flesjes met de partydrug, waarvan de werking te vergelijken is met die van XTC.

De politie heeft het complete onderzoeksdossier inmiddels overhandigd aan het Openbaar Ministerie. De verdachten komen volgend jaar voor de rechter.