DEN BOSCH - De recherche heeft tot dusver zestig meisjes geïdentificeerd die slachtoffer zijn geweest van ontuchtige handelingen door de Bossche zwemschoolhouder Benno L.

De kinderen staan op in totaal 221 filmpjes en duizenden foto's die bij de verdachte in beslag zijn genomen. Namens in totaal 58 meisjes is aangifte gedaan tegen hem.

Justitie heeft dat donderdag gezegd over de stand van het onderzoek tijdens een zogenoemde pro-formazitting.

Op materiaal dat heimelijk is gemaakt, staan verder enkele tientallen nog onbekende meisjes maar volgens justitie staan op die beelden geen strafbare handelingen. Het onderzoek nadert zijn voltooiing, verklaarde officier van justitie Maartje Gorter.

Verdenking

Justitie verdenkt Benno L. voorlopig van een enkele verkrachting en ontucht met tientallen zwemschoolleerlingen.

Een verzoek van advocaat Pieter van der Kruijs om de psycholoog en psychiater nu al hun gedragskundig onderzoek te laten afronden, wees de rechtbank af.

De rechter agendeerde nieuwe tussentijdse zittingen op 11 februari en 9 maart en bepaalde dat het strafproces echt begint op 31 mei. De rechtbank trekt maximaal vijf dagen uit voor het proces.

Opheffing

Omdat er volgens de raadsman nog steeds geen bewijs is voor (pogingen tot) verkrachting door zijn cliënt vroeg hij opnieuw om opheffing van zijn voorarrest. De rechtbank oordeelde anders en verlengde de voorlopige hechtenis.