AMSTERDAM - Een 64-jarige Rotterdammer die in augustus werd opgepakt voor de moord op zijn vrouw is vrijdag vrijgelaten. Dat meldt zijn advocaat Frank van Ardenne.

Volgens de raadsman is zijn cliënt op vrije voeten gesteld omdat er geen hard bewijs is dat de man de moord heeft gepleegd.

De advocaat wil de directeur van gevangenis De Schie, waar zijn cliënt vastzat, oproepen als getuige in de zaak. Volgens Van Ardenne zijn gesprekken van de raadsman en de verdachte in de gevangenis afgeluisterd.

Dat is een juridische doodzonde die al eerder leidde tot een voortijdig einde in verschillende grote strafzaken.

Aangevallen

De echtgenoot wordt ervan verdacht zijn vrouw op 11 augustus in het plaatsje Simonshaven, bij Spijkenisse te hebben vermoord.

De echtgenoot ontkent en stelt dat hij en zijn vrouw op straat zijn aangevallen door een onbekende. Hij zou buiten bewustzijn zijn geraakt. Toen hij bijkwam was zijn vrouw dood. Justitie gelooft daar niets van.

Meerdere relaties

Volgens het Openbaar Ministerie zaten er bloedspatten op de kleding van de man en zou het profiel van zijn schoen op de wang van de vrouw zijn gevonden. Verder zijn er twee kogels aangetroffen, maar de vrouw is niet doodgeschoten. Volgens justitie sloeg de man zijn vrouw wel met een vuurwapen.

De man pleegde de moord volgens justitie omdat zijn vrouw er meerdere relaties op nahield. Volgens zijn raadsman ging het de laatste tijd juist weer beter en zouden ze die dag samen wezen winkelen.