AMSTERDAM - De grote brand op een bedrijventerrein in Amsterdam-Noord is vrijdagmiddag zo goed als gedoofd. Dat liet een woordvoerster van de brandweer weten.

Af en toe laait het vuur nog een beetje op, aldus de zegsvrouw. De eigenaar van City Box, de opslagloods die door de vlammen in de as is gelegd, heeft nu toegezegd dat het pand wordt gesloopt. Pas dan kunnen alle brandhaardjes definitief worden geblust.

De brand brak donderdagochtend rond half twaalf uit aan de tt. Vasumweg. In de loods huurden ongeveer negenhonderd particulieren een ruimte waar ze spullen konden opslaan.

Zoals het nu lijkt kan het pand als verloren worden beschouwd. Het vuur sloeg ook over naar enkele naastgelegen kleinere panden. Volgens de brandweerwoordvoerster is de schade hier eveneens aanzienlijk.

Rook

Het vuur woedde over een oppervlakte van ongeveer 100 bij 200 meter. Bij de brand kwam veel rook vrij, waardoor omwonenden ramen en deuren gesloten moesten houden. Werkzaamheden aan een lift, waarbij vonken vrijkwamen, zijn waarschijnlijk de oorzaak geweest.

Bekijk alle lezersfoto's van de brand op NUfoto