AMSTERDAM - De brandweer is vrijdagochtend nog altijd aan het nablussen op het bedrijventerrein in Amsterdam-Noord, waar donderdagochtend een grote brand uitbrak. Volgens een woordvoerster gaat het vermoedelijk nog enkele uren duren voordat het vuur helemaal is gedoofd.

Het pand van Citybox, maar ook de naastgelegen panden aan de TT. Vasumweg zijn volledig verwoest door het vuur, dat donderdag rond 11.45 uur uitbrak.

Er ontstond een enorme rookwolk. In de wijk Tuindorp gingen de sirenes af. Bewoners in deze wijk wordt geadviseerd ook 's nachts de ramen en deuren gesloten te houden.

Giftige stoffen

In de rook bevinden zich geen bijzonder giftige stoffen, meldt de brandweer. De asdeeltjes zijn ook niet giftig en kunnen door bewoners worden opgeveegd.

De brandweer moet vrijdagochtend nog enkele delen van de gevel slopen, zodat ook moeilijk te blussen gedeeltes van het pand bereikt kunnen worden.

De schade die de vuurzee aanrichtte is enorm. In de loods hadden ruim negenhonderd klanten hun spullen ondergebracht. Deze zijn allemaal in vlammen opgegaan.

Lezersfoto's

Bekijk alle lezersfoto's van de brand op NUfoto.nl