AMSTERDAM - Op een bedrijventerrein in Amsterdam-Noord heeft donderdag een grote brand gewoed. Het vuur ontstond in een loods van de firma City Box, waar particulieren opslagruimte kunnen huren.

Vervolgens sloegen de vlammen ook over naar een aantal naastgelegen, kleinere panden, zo liet de brandweer weten.

De brand trof een gebied van circa 100 bij 200 meter. Rond kwart over vier gaf de brandweer het sein brand meester. Het vuur zal dan ook niet verder uitbreiden. Vermoedelijk duurt het nablussen nog tot vrijdag.

De brand ging gepaard met een enorme rookontwikkeling, die zelfs in Purmerend te zien was. De brandweer heeft omwonenden dan ook opgeroepen ramen en deuren voorlopig nog gesloten te houden.

Gemeente

Een naastgelegen gebouw van de gemeente en enkele kantoren moesten uit voorzorg worden ontruimd. De werknemers verzamelden zich in een pand van het openbaarvervoerbedrijf GVB. Niemand raakte gewond.

De brand in het gebouw aan de tt. Vasumweg brak rond half twaalf uit. Volgens een woordvoerder van City Box ontstond het vuur waarschijnlijk doordat bij werkzaamheden aan een lift vonken vrijkwamen. Er zijn geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen.

Verloren

Volgens de brandweer moeten de gebouwen die in brand staan, waarschijnlijk als verloren worden beschouwd. Door de brand voer de veerpont niet vanaf het Centraal Station naar de NDSM-werf, maar naar de Distelweg.

Circa negenhonderd mensen hebben opslagruimte in de loods van City Box gehuurd. Het bedrijf heeft in verband met de brand een telefoonnummer voor deze klanten geopend: 020-5112566.

Lezersfoto's

Bekijk alle lezersfoto's van de brand op NUfoto.nl