AMSTERDAM - Kroonprins Willem-Alexander en prinses Máxima hebben twee hectare grond gekocht in Argentinië. De grond ligt in een villapark in Patagonië. Dat meldt Elsevier woensdag. Eerder werd al bekend dat ze in dezelfde streek een ranch hebben gekocht.

Het kadaster van de provincie Neuquén heeft tegenover het blad bevestigd dat de percelen op naam staan van Máxima Zorreguieta.

Makelaarskantoor FB Propiedades in Villa La Angostura, waar het villapark ligt, heeft bemiddeld bij de aankoop van de grond.

Volgens een medewerker van het kantoor waren de prins en prinses verliefd op het uitzicht. De percelen liggen aan de oever van het Nahuel Huapi-meer.

Vakantiehuis

Wat het paar met de grond gaat doen, is nog onduidelijk. De medewerker van het makelaarskantoor kan zich echter goed voorstellen dat er een vakantiehuis wordt gebouwd. De ranch die het prinselijk paar heeft gekocht, zou een investering zijn en binnenkort de deuren openen voor toeristen.

Mozambique

Vrijdag werd bekend dat de kroonprins zijn omstreden vakantievilla in Mozambique gaat verkopen nadat de bouw is voltooid. Volgens de prins was er een situatie ontstaan waarin 'elke misslag wordt uitvergroot en het project wordt benadeeld'.

Critici, waaronder een fors deel van de Tweede Kamer, vonden het ongepast een luxe vakantiehuis te laten bouwen in een zeer arm land als Mozambique. Ook waren er zorgen over de beveiliging.