AMSTERDAM - Het meisje om wie de 14-jarige Dirk Post uit Urk zou zijn vermoord, wist niet dat de twee jongens ruzie om haar hadden. Dat zegt de 14-jarige Nellie uit Urk dinsdag in een interview met het AD.

De Telegraaf schreef zondag dat de 15-jarige hoofdverdachte verliefd was op hetzelfde meisje als het slachtoffer. De 15-jarige jongen zit samen met twee andere tieners vast voor de gewelddadige moord.

De hoofdverdachte zou vrienden hebben verteld dat hij zijn rivaal ging vermoorden, omdat die was uitgegaan met het meisje. Enkele weken daarvoor waren de verdachten en het slachtoffer nog vrienden van elkaar.

Relatie

In het AD zegt het meisje dat ze wel omging met de tieners, maar dat ze met geen van beiden een relatie had. Dirk vond ze wel leuk, maar ze hadden geen verkering. De hoofdverdachte was niet haar type, vertelt ze.

Nellie zegt nooit te hebben gemerkt dat de jongens ruzie om haar maakten of dat de hoofdverdachte jaloers zou zijn geweest op Dirk. Wel belden ze op een gegeven moment allebei elke dag.

Getuige

De politie in Urk heeft ondertussen volgens De Telegraaf een belangrijke getuige in de zaak weggestuurd, zonder diens naam te vragen. Het gaat om de vinder van een skateboard, dat mogelijk een cruciaal bewijsstuk is.

De vinder wordt nu opgeroepen zich alsnog te melden. De hoofdverdachte en het slachtoffer zouden deel hebben uitgemaakt van een groep skaters.

De tiener werd woensdag dood gevonden in het Urkerbos. Hij wordt dinsdag begraven. In het dorp wordt later dinsdag een stille tocht gehouden.