NEW YORK - Het productiebedrijf van Beau van Erven Dorens heeft een internationale Emmy Award gewonnen voor het programma The Phone. Deze televisieprijzen werden maandagavond (plaatselijke tijd) uitgereikt in het Hilton hotel in New York.

In het programma The Phone volgen deelnemers aanwijzingen die zij via een mobiele telefoon krijgen. Door uitdagingen uit te voeren kunnen zij geldprijzen winnen. Het programma werd in Nederland uitgezonden door de Avro en het idee werd al tientallen keren verkocht.

The Phone is ontwikkeld door het productiehuis Park Lane van onder anderen Beau van Erven Dorens. The Phone won de Emmy in de categorie 'non-scripted entertainment'. In dezelfde categorie won vorig jaar De Grote Donorshow van BNN.

Uitgelaten

Beau van Erven Dorens reageerde in verscheidene media uitgelaten. ''We zijn in opperste staat van verrukking'', zei hij dinsdagochtend tegen de NOS, terwijl hij in New York nog aan het feestvieren was om de overwinning.

Hij zei verrast te zijn dat juist zijn ''kleine bedrijfje'' de Emmy won, terwijl allerlei grote programma's meedongen naar dezelfde prijs.

Terugkeer

''Dit is de grootste prijs die je kunt winnen voor televisie'', aldus Van Erven Dorens. Ook zei hij erin te geloven dat The Phone weer terugkeert op de Nederlandse buis.

Frankie

Behalve The Phone was ook acteur Robert de Hoog (20) genomineerd voor zijn rol van Frankie in de Telefilm Skin. Hij won echter geen Emmy Award.

De Britse interviewer David Frost ontving de Founders Award. Collega Barbara Walters prees hem: ''Hij is de beste interviewer die er is. En hij laat het zo makkelijk lijken.''

Komedie

Ook producties uit Denemarken, Japan, Duitsland en Brazilië vielen in de prijzen. Het Japanse Hoshi Shinichi's Short Shorts kreeg de Emmy voor de beste komedie en het Deense programma The Protectors, over de Deense veiligheidsdienst, won in de categorie beste dramaserie.

De beste film of miniserie kwam uit Duitsland, voor The Wolves of Berlin. In Brazilië zijn ze goed in het produceren van soaps, het Zuid-Amerikaanse land won voor het eerst een Emmy voor de serie India - A Love Story.

The Phone wint Emmy Award