RIJSWIJK - De overheid moet volgens reizigersvereniging Rover een grotere rol gaan spelen bij de invoering van de ov-chipkaart.

''De ov-chipkaart kan de reiziger gemak bieden, maar door de invoering volledig over te laten aan commerciële bedrijven dreigt het te resulteren in een grote chaos'', stelde de organisatie zondag.

Zo leidt een gebrek aan samenwerking tussen de vervoersbedrijven volgens Rover tot een wildgroei aan regels over onder meer de uitgifte van abonnementen en het boetebeleid.

Door onduidelijke procedures worden klagende consumenten ondertussen van het kastje naar de muur gestuurd, stelde de organisatie. De procedurele chaos zou worden veroorzaakt door ''marktwerking en slecht overheidstoezicht''.

Rover laakt met name de ''versnipperde'' invoering van de chipkaart. ''

Strippenkaart

In de bus met een strippenkaart betalen terwijl in de metro de ov-chipkaart al verplicht is of tijdens een reis van deur tot deur talloze keren moeten in- en uitchecken omdat iedere vervoerder zijn eigen tarieven hanteert'', zijn volgens de organisatie slechts enkele scenario's waar reizigers sinds de invoering van de ov-chipkaart mee te maken krijgen.