AMSTERDAM - Een man uit het Brabantse Wijk en Aalburg heeft twee baldadige jongeren met een zweep bewerkt. Hij werd volgens de politie furieus toen jongeren appels tegen zijn raam gooiden.

Het was waarschijnlijk niet de eerste keer dat zijn huis werd bekogeld, want agenten vonden later een flinke voorraad kapotgegooide appels onder zijn raam.

Deze keer had de man er waarschijnlijk meer dan genoeg van. Hij pakte een zweep en zette met een buurman de achtervolging in. Toen hij twee rekels in de kladden had gegrepen, sloeg hij ze met de zweep.

Vervolgens ontstond een oploop, omdat een van de ouders opheldering eiste. De inmiddels aanwezige agenten wisten de boel te sussen.

Verwondingen

De jongens bleken geen verwondingen te hebben opgelopen. De bewoner gaf volgens de politie toe dat hij te ver was gegaan. De politie onderzoekt welke jongeren achter de actie zitten. De twee die klappen kregen, zeggen volgens een politiewoordvoerder dat ze niets op hun kerfstok hebben.

De man die de zweepslagen uitdeelde, wordt alleen vervolgd als een aangifte wordt ingediend. Dat is niet gebeurd. "Het lijkt met een sisser af te lopen."

Wel wordt de wijkagent op de hoogte gebracht. "Er is daar meer aan de hand dat uitgezocht moet worden."