LEEUWARDEN - Het gerechtshof in Leeuwarden heeft donderdag de 40-jarige vuistverkrachter Manno K. veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier jaar.

De man bond op 8 december 2006 zijn ex-vriendin vast aan haar bed en verkrachtte haar met beide vuisten anaal en vaginaal.

Daarbij liep de vrouw zeer ernstige schade aan haar anus en geslachtsdelen op.

Voor het leed dat hij de vrouw heeft aangedaan en voor de ziekenhuiskosten die zij heeft moeten maken, moet K. haar een schadevergoeding van 33.000 euro betalen, bepaalde het hof.

Hoger beroep

De rechtbank in Leeuwarden veroordeelde K. eerder ook al tot vier jaar cel. Hij ging tegen die uitspraak in hoger beroep, omdat hij ontkent.

Het hof ziet evenals de rechtbank voldoende bewijs in het DNA-materiaal dat is aangetroffen in het beddengoed van de vrouw. De rechters zien haar beschuldigende verklaringen als ondersteunend bewijs.

Telefoon

De verdediging voerde tijdens de zitting twee weken geleden allerlei verweren aan. Zo zou de telefoon van K., waarmee hij op de avond contact had met zijn ex, zijn gehackt.

Telecomexperts deden dat verhaal af als onzin. Een buurvrouw van K. zou hem op de avond van de verkrachting thuis op de bank hebben zien zitten. Het gerechtshof meent dat de buurvrouw zich in de tijd heeft vergist.

Het slachtoffer is inmiddels meerdere malen geopereerd, waarbij een stuk spier uit haar dijbeen is gebruikt om een nieuwe kringspier te maken.