ROTTERDAM - De Nationale Recherche heeft op 12 oktober een verdachte aangehouden van de mislukte liquidatiepoging in maart 1996 op Heinekenontvoerder Cor van Hout.

Dat heeft een woordvoerder van het landelijk parket van het Openbaar Ministerie (OM) donderdag gezegd naar aanleiding van berichtgeving van Peter R. de Vries.

De opgepakte man is een 50-jarige Serviër, en is voorlopig vastgezet. De aanslag op Van Hout is een van de openstaande liquidaties of pogingen daartoe waarnaar het OM onderzoek doet, aldus de woordvoerder.

Cor van Hout is ook in 2000 doelwit geweest van een aanslag die mislukte. Hij werd met een geweer beschoten, maar bleef ongedeerd.

Vermoord

Uiteindelijk had hij in 2003 minder geluk: in januari werd hij vermoord door de passagier van een motor, toen hij een Chinees restaurant in Amstelveen verliet.

Vorig jaar nog loofde het OM een beloning van 30.000 euro uit voor de tip die leidt tot de oplossing van de moord op Van Hout, die samen met Willem Holleeder Freddy Heineken en diens chauffeur ontvoerde.