HOOFDDORP - Ruim 30.000 inwoners van Hoofddorp hebben last van startende vliegtuigen op de Polderbaan, zogeheten grondgeluid.

Dat zegt de gemeente Haarlemmermeer op grond van meerdere onderzoeken die wethouder Michel Bezuijen van Schipholzaken vrijdag heeft gepresenteerd.

Eén van de onderzoeken is uitgevoerd door TNO. Dit onderzoeksinstituut maakte aan de hand van metingen een overzicht van de plaatsen waar de overlast van de Polderbaan het grootst is.

In sommige delen van Hoofddorp blijken inwoners meer last te hebben van het grondlawaai dan van het autoverkeer of burengerucht. Vooral in de wijk Hoofddorp-Noord is de overlast groot

Overeenkomst

Op basis van de uitkomst van de onderzoeken wil het college van burgemeester en wethouders van Haarlemmermeer doorgaan met een geluidswal langs de Polderbaan. De gemeente sloot hiervoor eerder een overeenkomst met Schiphol en de inwoners van Hoofddorp-Noord.

Vorig jaar maakte een ambtenaar uit Amsterdam het winnende ontwerp voor de geluidswal: een hypermodern tentdoek dat geluid moet reduceren.