UTRECHT - De 31-jarige man die afgelopen week in Utrecht na een wilde achtervolging werd aangehouden, is niet de Utrechtse serieverkrachter. Dit heeft het Openbaar Ministerie (OM) dinsdag bekendgemaakt.

De 31-jarige verdachte heeft volgens het OM de afgelopen week twee keer geprobeerd een vrouw te verkrachten. Agenten zetten na een melding de achtervolging in.

Deze rit eindigde, wonderlijk genoeg, op het binnenterrein van het politiebureau in het centrum van Utrecht.

Diverse media suggereerden deze week dat politie en OM onderzoeken of de man de Utrechtse serieverkrachter zou zijn.

DNA-afname

Volgens justitie is echter bij een eerdere DNA-afname al vastgesteld dat deze man niet de Utrechtse serieverkrachter is, naar wie politie en justitie al jaren op zoek zijn.

De man keerde in juni niet terug van zijn proefverlof. De man kreeg toestemming voor een driedaags verlof, maar meldde zich nooit meer bij de gevangenis. Hij zat een straf van twee jaar uit

De 31-jarige man zit inmiddels weer vast en wordt verdacht van vrijheidsberoving, verkrachting, poging tot verkrachting en poging tot doodslag op politieagenten.

Verband

Er wordt onderzocht of de man in de periode dat hij voortvluchtig was andere strafbare feiten heeft gepleegd. Mogelijk is er een verband tussen hem en de poging tot moord op een vrouw twee weken geleden in Lettele.

De man reed tijdens de achtervolging in Utrecht in een bestelbusje, een vervoermiddel waarvan ook in de Overijsselse zaak sprake is.

Bovendien past de Utrechtse verdachte in de leeftijdscategorie van de verdachte van de zaak in Lettele.