LETTELE - Het rechercheteam dat werkt aan het onderzoek naar de poging tot moord op een vrouw twee weken geleden in Lettele heeft contact gehad met de politie in Utrecht.

Mogelijk is er een verband tussen deze zaak en de 31-jarige man die donderdag in de Domstad werd aangehouden na een wilde achtervolging.

Een woordvoerder van de politie IJsselland heeft maandag een bericht daarover op de website van De Stentor bevestigd. De man reed in een bestelbusje, een vervoermiddel waarvan ook in de Overijsselse zaak sprake is.

Bovendien past de Utrechtse verdachte in de leeftijdscategorie van de verdachte van de zaak in Lettele.

Proefverlof

Opsporing Verzocht besteedde al aandacht aan de moordpoging op de 22-jarige vrouw in Lettele. Hij keerde in juni niet terug van zijn proefverlof. De man kreeg toestemming voor een driedaags verlof, maar meldde zich nooit meer bij de gevangenis.

Hij zat een straf van twee jaar uit voor wederrechtelijke vrijheidsberoving, bedreiging en verduistering.

Verkrachten

De 31-jarige verdachte probeerde volgens het OM de afgelopen week twee keer een vrouw te verkrachten. Agenten zetten na een melding de achtervolging in. Deze rit eindigde, wonderlijk genoeg, op het binnenterrein van het politiebureau in het centrum van Utrecht.

In het onderzoek naar de poging tot moord in Lettele heeft de politie IJsselland ook de website Hyves ingezet. Op een speciale pagina staan verschillende berichten en filmpjes over het zware misdrijf.

De politie hoopt hiermee het onderzoek onder de aandacht te brengen bij jongeren en leeftijdssgenoten van het slachtoffer.