Jongeren uit Zeeland debatteren maandag en dinsdag met elkaar en leden van de Provinciale Staten in het Zeeuwse provinciehuis in Middelburg.

Maandag staat het VMBO debat op de agenda. Ruim veertig leerlingen van het VMBO Calvijn College uit Tholen gaan met elkaar in debat over diverse onderwerpen. Om 10.15 uur opent gedeputeerde Harry van der Maas de debatdag.

Het provinciehuis is dinsdag het decor voor het Provinciaal Jeugddebat. Hierbij gaan ruim veertig jongeren in debat met verschillende Statenleden.

Twaalf jongeren worden geselecteerd voor het 23e Nationaal Jeugddebat in april. Dit vindt plaats in de Tweede Kamer in Den Haag. Dinsdag opent gedeputeerde Harry van der Maas de debatdag om 10.00 uur.

Debatten

De debatten worden mede georganiseerd door Jouw Zeeland, het jongerennetwerk van de provincie Zeeland. Driehonderd jongeren in de leeftijd van 12 tot 23 jaar denken en praten regelmatig mee over beleidsonderwerpen, zoals verkeersveiligheid en energie.

Naast deze bijeenkomsten is er een debatleerlijn waarvan het VMBO debat en het Provinciaal Jeugddebat onderdeel uitmaken.