De Walk Inn aan de Bleekerstraat in Goes bestaat vijf jaar. Om dit te vieren, is zaterdag tussen 10.00 uur en 15.00 uur een open dag in de ruimte aan het straatje tussen het Bleekveld en de Wijngaardstraat.

Bezoekers krijgen informatie over het werk en kunnen kennismaken met de werknemers en bezoekers. "We werken niet met een makkelijke doelgroep, maar de mensen weten ons te vinden", zegt Sake Hospes, die het inloophuis vijf jaar geleden opzette.

Het kwam voort uit een stay clean-groep. "Elke week stappen tussen de 60 en 80 bezoekers naar binnen, mensen die anders tussen wal en schip zouden vallen."

De Walk Inn is een inloophuis voor mensen die moeite hebben om (weer) aansluiting te vinden met de maatschappij. Sommige bezoekers hebben een psychiatrische stoornis, enkelen zijn net uit de gevangenis en velen hebben problemen met alcohol en drugs.

"De meesten hebben jarenlang niet gewerkt en vaak roofbouw gepleegd op hun lichaam. Hier krijgen ze een kopje koffie of thee en gaan we met ze aan de slag", vertelt Hospes.