Anna van Suchtelen presenteert woensdag 8 november haar boek Versailles aan de Schelde in ‘t Kerkje van Ellesdiek. De familiekroniek gaat over de familie Van Hattum, die vanaf de negentiende eeuw vakanties doorbrengt in landhuis Zorgvliet in Ellewoutsdijk.

"Een Versailles in miniatuur in een vergeten uithoek aan de Schelde", zegt een journalist in 1894 over het huis dat vijftien slaapkamers, een theater met een draaibaar toneel, drie kunstzalen vol met schilderijen heeft en buiten onder meer een hertenkamp en een eiland met een volière heeft.

J.C. van Hattum staat aan de basis van het succes van de familie. Zijn bedrijf is onder meer betrokken bij de aanleg van het Panamakanaal en de Afsluitdijk.

Van Suchtelen beschrijft de geschiedenis van de familie aan de hand van de drie echtgenotes van drie generaties baggeraars. In 1944 komt er een abrupt einde aan de vakanties van het gezin in Ellewoutsdijk.

Kees Slager

De presentatie van het boek vindt woensdag 8 november om 16.00 uur plaats in ‘t Kerkje van Ellesdiek. Iedereen is welkom.

Het eerste exemplaar wordt uitgereikt aan journalist Kees Slager. Het boek verschijnt bij Uitgeverij Cossee.