Charles Linssen heeft zondag zijn nieuwe fotoboek Buitengewoon Goes gepresenteerd in het Paard van Troje in Goes. In het boek staan afbeeldingen van Goes en de dorpen Kloetinge, Kattendijke, 's-Heer Hendrikskinderen, 's-Heer Arendskerke, Wolphaartsdijk, Oud-Sabbinge en Wilhelminadorp.

Columnist Willem van Dam heeft daarnaast één iemand uit de stad en alle kernen geïnterviewd.

In Goes is dat bijvoorbeeld Kees Baarends van het gelijknamige café, in ‘s-Heer Hendrikskinderen oud-raadslid Adri van Oosten en in Oud-Sabbinge viel de keuze op orgelbouwer René Nijsse.

"Ik heb in mijn periode als wethouder zoveel leuke, interessante mensen ontmoet. Ik wilde weten wat zij van hun stad of dorp vinden en waarom ze er wonen", zegt Linssen.

Doorsnee

Op de 96 pagina's die het boekje telt, zie je vooral veel foto’s. Wie het werk van Charles Linssen kent, weet dat het geen doorsnee foto’s van bekende monumenten of saaie portretten zijn. Hij is gaan wandelen en fietsen door zijn gemeente, op zoek naar leuke afbeeldingen van bekende en minder bekende plekjes.

Hij wilde een mix maken van mensen, zowel jong als oud, landschappen, het water, oude en moderne gebouwen en kunstobjecten, zowel binnen als in de buitenlucht.

Vrijwilligers

Linssen draagt het boekje op aan "alle Goesenaren die als vrijwilliger op welke wijze dan ook iets voor een ander betekenen". 'Buitengewoon Goes' is te koop in de boekhandels.