Moreno Hofland aan de start eerste Tacx Pro Classic

Vier Zeeuwen doen zaterdag mee aan de eerste editie van de Tacx Pro Classic, een eendaagse profkoers over bijna alle eilanden van Zeeland. 

De wedstrijd moet de tijden van de Ronde van Midden-Zeeland doen herleven. De Zeeuwen Antwan Tolhoek (LottoNL-Jumbo), Brian van Goethem (Roompot-Nederlandse Loterij), Marco Minnaard (Wanty Groupe-Gobert) en Thijs de Lange (Metec) verschijnen aan de start op de Dam in Middelburg.

Er doen drie Worldtour-teams mee: LottoNL-Jumbo (met Tolhoek en topsprinter Dylan Groenewegen), Lotto-Soudal (met Moreno Hofland) en BMC Racing Team. Verder komen er zeven Procontinentale teams en vijf Continentale teams naar Zeeland.

De renners moeten 201 kilometer afleggen. Ze beginnen in Middelburg en gaan dan over de boulevard in Vlissingen en de rest van Walcheren, via onder meer de Kattendijksedijk op Zuid-Beveland, de Zeelandbrug en Schouwen-Duiveland naar de finish op Neeltje Jans, waar ook de meet lag van de Tour de France-etappe in 2015.

Toerversie

De profs passeren de streep op de Oosterscheldekering twee keer, voordat ze er daadwerkelijk finishen. Aan de profwedstrijd is een toerversie gekoppeld. Deze gaat op dezelfde dag voor een groot deel over het profparkoers. Er zijn drie afstanden: 30, 75 en 130 kilometer.

Het is de eerste keer dat de Tacx Pro Classic wordt verreden. Inschrijven kan via de website.

Lees meer over:
Tip de redactie