Herinrichting Kersenplein Krabbendijke mogelijk al volgend jaar

De herinrichting van het Kersenplein in Krabbendijke wordt mogelijk al volgend jaar utigevoerd. Het plein zou in 2021 op de schop gaan, maar de bewoners ervaren overlast.

Wanneer de herinrichting precies begint, kan de woordvoerder nog niet zeggen. De gemeenteraad moet nog toestemming geven om het werk en de bijbehorende investering te vervroegen. 

Ook moet het werk nog worden aanbesteed. Het ontwerp voor de herinrichting van het Kerseplein is al wel gepresenteerd. 

Samenspraak

Het ontwerp is in samenspraak met de bewoners tot stand gekomen, vertelt een woordvoerder van de gemeente Reimerswaal. Eerder dit jaar konden bewoners in een partytent op het plein hun wensen voor de herinrichting kenbaar maken.

"Deze opmerkingen zijn verwerkt in twee varianten voor de herinrichting, een groen plein en een verhard plein", aldus de woordvoerder. "De meerderheid koos voor het groene plein."

Haagjes

Voor de groene uitstraling krijgt het Kerseplein een stuk gazon en komen er rondom haagjes. "De haagjes sluiten aan de achterkant aan op particuliere tuinen. We hebben afgesproken met de bewoners dat wij de voorkanten snoeien en zij in het kader van de burgerparticipatie de achterkant onderhouden."

Er komen kersenbomen en amberbomen op het plein in plaats van de oude elzen. "Die geven minder wortelopdruk en minder schaduw, omdat ze een luchtigere kroon hebben.” Er komen iets minder bomen terug dan er waren.

Er komt ook nieuwe bestrating met ribbels. De ribbels moeten hard rijden tegengaan en ervoor zorgen dat er niet meer gevoetbald wordt waar dat voor overlast zorgt.

Lees meer over:
Tip de redactie