Ruim tweehonderd exclusieve oldtimers zijn zaterdag te bewonderen in Yerseke. De eigenaren doen mee aan de Zoute Rally, onderdeel van de Zoute Grand Prix. Dit is een internationaal evenement dat wordt georganiseerd vanuit het Belgische Knokke.

De Zoute Grand Prix vindt voor de achtste keer plaats. "Het is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de grootste en meest gewaardeerde oldtimer- en klassiekerevenementen in Europa", laat de Zeeuwse autojournalist Rob Strating weten.

"Speciale aandacht gaat uit naar de zeventigste verjaardag van Ferrari en naar twee iconen, de BMW 507 en Mercedes 300 SL."

De Zoute Rally, onderdeel van de Grand Prix, is een regelmatigheidsrally voor 216 exclusieve oldtimers van voor en na de Tweede Wereldoorlog. De deelnemers arriveren druppelsgewijs tussen 11.00 en 15.00 uur in de Molenpolderweg en Korringaweg in Yerseke. Ze krijgen hier een rondleiding en mossellunch en vervolgen daarna de route.

Zoute Rally

"Voor oldtimerliefhebbers is deze rally heel bijzonder, want er doen automobielen mee die je niet elke dag tegenkomt." Zo geven vijf vooroorlogse Bugattis acte de présence, en ook enkele Bentley Blowers.

"Van de Wanderer Stromlinie Spezial uit 1938 is wereldwijd nog maar één exemplaar over. En de BMW 328 Coupé waarmee in 1940 de Mille Miglia is gewonnen, is ook van de partij." Uit de naoorlogse tijd zijn er onder meer auto's vaan merken als Ferrari, Maserati, Aston Martin, Jaguar en Porsche aanwezig.