De gemeente Kapelle vraagt mensen die meer weten over de vernielingen van afgelopen weekeinde bij de sportvelden aan de Vroonlandseweg in Kapelle zich te melden.

“Een groep vandalen heeft flink huisgehouden”, zegt de Kapelse wethouder Jon Herselman.

“In de nacht van zaterdag op zondag zijn vernielingen aangericht bij de sportvelden van Voetbalvereniging Kapelle en Korfbalvereniging Kapelle. Een keet van de aannemer is opengebroken door een raam in te slaan. Er zijn bankjes, parasols en fietsen vernield.”

Ook het speeltuintje aan de J.A. Molstraat moest het ontgelden. “Hier troffen we gebroken glas, blikjes en andere rommel aan.”

De gemeente heeft aangifte gedaan van de vernielingen. “Maar daarmee zijn we er nog niet. We vragen iedereen met informatie zich te melden. Er moeten mensen zijn die iets gehoord of gezien hebben. Gedrag als dit tolereren we niet.”

Jongeren

De gemeente vermoedt dat een groep jongeren de daders zijn, aldus Herselman. “Zij moeten leren dat je van andermans spullen afblijft. Ik hoop dan ook dat getuigen zich melden, zodat de daders kunnen worden aangepakt.”

Wie meer informatie heeft kan zich melden bij de politie via telefoonnummer 0900-8844 of bij wethouder Jon Herselman via mailadres j.herselman@kapelle.nl.