Het nieuwe fietspad langs de Korenweg in Lewedorp wordt donderdag 5 oktober officieel geopend door wethouder Kees Weststrate van de gemeente Borsele, Rian de Feijter van Waterschap Scheldestromen en kinderen van basisschool De Leeuwerik.

De bestuurders en schoolkinderen fietsen samen naar de voetbal- en tennisvelden aan de Korenweg.

Het pad is eerder dit jaar al opgeleverd. Het werd aangelegd, omdat het oude in slechte staat verkeerde. Daardoor kozen veel fietsers voor de rijbaan als fietspad, maar dat leverde gevaarlijke situaties op.

De aanleg van het nieuwe fietspad tussen kern en de Kasteelweg kostte 1,5 miljoen euro. Voordat de openingshandeling donderdag plaatsvindt, krijgen alle kinderen van de Leeuwerik verkeerslessen, zowel theorie als praktijk.

Motto van deze lessen is Zien en gezien worden. Ze krijgen les over goede verlichting en inzicht in het verkeersgedrag van vrachtwagens.

Transport

McCain wil op deze dag aan alle inwoners duidelijk maken dat ze zich inzet voor veilig transport van en naar de fabriek aan de rand van Lewedorp. Hoe ze dat doet is een verrassing.

De aardappelverwerker werkt voor deze dag samen met de basisschool, Veilig Verkeer Nederland, de dorpsraad, de gemeente Borsele en het waterschap.