Er doen vier Zeeuwen mee aan de eerste editie van de Tacx Pro Classic, een nieuwe, eendaagse profkoers over bijna alle eilanden van Zeeland. 

Antwan Tolhoek (LottoNL-Jumbo), Brian van Goethem (Roompot-Nederlandse Loterij), Marco Minnaard (Wanty Groupe-Gobert) en Thijs de Lange van Metec verschijnen zaterdag 14 oktober aan de start op de Dam in Middelburg. 

Tot nu toe hebben zich drie Worldtour-teams ingeschreven: LottoNL-Jumbo (met Tolhoek en topsprinter Dylan Groenewegen), Lotto-Soudal (met mogelijk André Greipel) en BMC Racing Team.

Er lopen nog onderhandelingen met Cannondale-Drapac, Bora-Hansgrohe en Astana.

Finish

Ook komen er zeven Procontinentale teams en vijf Continentale teams naar Zeeland. De Tacx Pro Classic wordt dit jaar voor het eerst verreden.

De renners moeten 201 kilometer afleggen van Middelburg over Walcheren via Zuid-Beveland en Schouwen-Duiveland naar de finish op Neeltje Jans, waar ook de meet lag van de Tour de France-etappe in 2015.

Liefhebbers

Ze passeren de streep op de Oosterscheldekering twee keer voordat ze er daadwerkelijk finishen. Aan de profwedstrijd is een toerversie gekoppeld.

Deze gaat op dezelfde dag voor een groot deel over het profparkoers. Er zijn drie afstanden: 30, 75 en 130 kilometer.