Om de natuurgebieden in de omgeving beter onder de aandacht te brengen, heeft de gemeente Kapelle de Groen Gids Zuid-Beveland samengesteld. In natuurgebied de Kapelse Moer overhandigde burgemeester Anton Stapelkamp van Kapelle maandag het eerste exemplaar aan gedeputeerde Carla Schönknecht van de provincie Zeeland.

Op woensdag 11 oktober, vlak voor de herfstvakantie, valt de gids ook bij alle inwoners van de gemeente Kapelle in de bus.

De realisatie van de Groen Gids Zuid-Beveland is een initiatief van burgemeester Stapelkamp. "Er zijn tal van nieuwe natuurgebieden aangelegd en ingericht op Zuid-Beveland", aldus de burgemeester. "Het leek mij goed om die onder de aandacht te brengen van de bewoners van de gemeente Kapelle en van de vele duizenden toeristen die met name Wemeldinge bezoeken."

Stapelkamp vindt dat er in de gemeente Kapelle en omgeving veel prachtige oude en nieuwe natuur te vinden is. "Soms gewoon om de hoek. Maar onbekend maakt onbemind."

Trotser

De Groen Gids Zuid-Beveland is tot stand gekomen met bijdragen van de provincie Zeeland, gemeente Kapelle, Stichting het Zeeuwse Landschap, Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten. Naast omschrijvingen van gebieden staan er ook wandel- en fietsroutes in de gids.

Alle inwoners van de gemeente Kapelle ontvangen ook de gids. Daarnaast verspreiden toeristische ondernemers het boekje en komt het digitaal beschikbaar.

Favoriet 

Persoonlijke favoriet van de burgemeester is onder meer de Deesche Watergang, vertelt hij. "De strook achter de Westerscheldedijk bij Hoedekenskerke en Baarland vind ik ook erg mooi. En de wandelroute door de Yerseke Moer. En wat verder weg de buitendijkse natuur bij de Rattekaai."