Voor de herdenking van de Watersnoodramp in 2018 wil de gemeente Reimerswaal een reünie organiseren. Geëvacueerden kunnen dan de mensen die hen in 1953 onderdak boden weerzien.

Volgend jaar is het 65 jaar geleden dat de Watersnoodramp zich voltrok. De gemeente Reimerswaal wil hierbij stilstaan en zoekt hiervoor ook de samenwerking met het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk.

"We willen graag de scholen in Reimerswaal betrekken bij de herdenking", vertelt waarnemend burgemeester Piet Zoon van Reimerswaal. Daarom werken het museum en de gemeente aan een plan om kinderen van alle basisscholen een bezoek te laten brengen aan het Watersnoodmuseum.

Bij het monument voor de slachtoffers van de Watersnoodramp in Ouwerkerk wordt op donderdag 1 februari 2018 de nationale herdenking georganiseerd. Hierbij zijn vertegenwoordigers van landelijke, regionale en lokale overheden aanwezig. Aansluitend vindt er een manifestatie plaats waarbij het thema ‘Verhalen over Water’ centraal staat.

De gemeente Reimerswaal stelt het symbolische bedrag van 1953 euro beschikbaar voor de herdenking.

Reünie

Daarnaast is het idee gelanceerd om een reünie te organiseren in Reimerswaal. "Veel mensen zijn door de Watersnoodramp geëvacueerd naar elders in het land", aldus Zoon.

De gemeente wil graag een reünie organiseren waarbij deze mensen de families die hen onderdak hebben aangeboden kunnen weerzien. Daarom hoopt Reimerswaal met deze personen, of hun kinderen, in contact te komen. "Het lijkt ons het mooiste als de reünie kan plaatsvinden op de dag van de herdenking zelf."