Na enkele maanden proefdraaien opent kindcentrum De Linge in Kapelle vrijdagmiddag officieel haar deuren. In het kindcentrum aan de Noordstraat kunnen jongens en meisjes van nul tot twaalf jaar de hele dag door terecht.

Het centrum is een samenwerking van christelijke basisschool De Linge en kinderopvangorganisatie Kibeo. Eén team van medewerkers is samen verantwoordelijk voor een ononderbroken ontwikkeling van alle kinderen.

‘Of het nu gaat om onderwijs, extra zorg of opvang’, aldus de twee organisaties in een gezamenlijk persbericht.

‘Door deze samenwerking ontwikkelen kinderen hun talenten optimaal en zijn er geen overgangsmomenten meer tussen school en opvang. Jong en oud ontmoeten elkaar en spelen samen. Kinderen zijn de hele dag in dezelfde rustige, veilige en vertrouwde omgeving. Voor werkende ouders een fijn idee.’

Bij de opening om 16.30 uur laten de Kapelse wethouder Jon Herselman, kinderen en medewerkers samen hun spierballen zien door met het trekken aan een vrachtauto het nieuwe logo tevoorschijn te laten komen. Daarna is er voor de kinderen en ouders een vossenjacht en kunnen andere aanwezigen het kindcentrum van binnen bekijken. 

Kindcentrum De Linge is het eerste integrale kindcentrum in de gemeente Kapelle. Daarom is het toegankelijk voor alle kinderen in de gemeente.