Een man en vrouw uit de gemeente Borsele mogen de komende vijf jaar 'slechts' twee honden per persoon houden, omdat ze hun huisdieren hebben verwaarloosd. 

Dat heeft de politierechter in Middelburg woensdag gezegd. Het stel stond voor de rechter vanwege verwaarlozing van meerdere honden.

De man en vrouw wonen op een camping. De afgelopen jaren hebben de Landelijke Inspectiedienst Dierenwelzijn en dierenpolitie op verschillende momenten geconstateerd dat de honden die het stel hield er slecht aan toe waren.

Ze kregen onvoldoende zorg en de omstandigheden waren erbarmelijk. De man en de vrouw verzorgden vacht en de nagels niet, gaven te weinig voer en drinken, zorgden niet voor schone en geventileerde hokken en ze lieten de beesten niet inenten.

Twintig

Tussen eind vorig jaar en maart van dit jaar hadden ze meer dan twintig viervoeters rondlopen. De officier van justitie had werkstraffen geëist en een proeftijd van vijf jaar.

Ze kregen van de rechter een voorwaardelijke werkstraf en zogenoemd houdverbod. De komende vijf jaar mogen ze per persoon 'slechts' twee honden houden. De inspectiedienst gaat dat controleren.