Het parkeerterrein op de Zandkreekdam bij Kats verdwijnt. 

De provincie zegt dat het beter is voor de verkeersveiligheid en de doorstroming op de Deltaweg tussen Goes en Zierikzee. "Verkeer dat afslaat naar het parkeerterrein zorgt soms voor onveilige situaties", schrijft de provincie.

De werkzaamheden beginnen volgende week maandag en duren tot en met 15 september. Eerst sluit de aannemer het terrein af, dan breekt ze de verharding op waarna het wordt ingezaaid met gras.

Het monument ter herinnering aan de sluiting van de de Dam gaat tijdelijk naar een opslagruimte en wordt later teruggeplaatst langs de parallelweg aan de overzijde. Het informatiebord en -zuil die er nu nog staan worden ook daar geplaatst.

Nacht

Van 28 augustus tot en met 8 september vinden de werkzaamheden overdag plaats. De laatste dagen werkt de aannemer in avond- en nachturen. Dan wordt de rijbaan van de Deltaweg ook voor de helft afgesloten. Door verkeerslichten rijdt het verkeer dan om en om.

De Zandkreekdam was het eerste van de Zeeuwse Deltawerken die werd voltooid. Hij is in 1960 aangelegd. Het is een dam, een weg met twee bruggen en een sluis.