Het Nationaal Park Oosterschelde (NPO) installeert camera's in de Oosterschelde, zodat men binnenkort 24 uur lang kan kijken naar beelden uit het water. 

Het onderwaterleven in de Oosterschelde is volgens NPO zeer gevarieerd. Zo zijn er bruinvissen gespot en geldt het water als belangrijke kraamkamer voor de ruwe haai en de gevlekte gladde haai. 

Het streamen gebeurt in het kader van de Oosterscheldeweek. Als alles meezit zijn de beelden vanaf zaterdagmiddag 2 september een etmaal lang te zien.

"Het is spannend, vooral omdat het live is", zegt Wilco Jacobusse van NPO. "Het heeft technisch nogal wat voeten in aarde, zeker om het live naar onze website te streamen, maar ik ga ervan uit dat het allemaal lukt." Als er veel naar de beelden wordt gekeken is het voor herhaling vatbaar, denkt Jacobusse.

Snorkelen

Met het lanceren van de livebeelden gaat ook de negende editie van de Oosterscheldeweek van start. Vanaf 2 september zijn er activiteiten georganiseerd op, in en rondom de Oosterschelde.

Zo is er een wandelevenement op Noord-Beveland. Er zijn vier routes uitgezet langs het water. Verder zijn er snorkelexpedities, survivals, natuurvaartochten, kajaktochten en kunnen mensen vogels kijken met een expert, mee gaan strandjutten of sleepnetvissen.

Ook is er een excursie naar de enige plaats in Zeeland waar groot zeegras groeit, bij de Grevelingendam.