Evides Waterbedrijf gaat vanaf oktober zelf facturen sturen aan haar klanten in Zeeland en op Goeree-Overflakkee en de Brabantse Wal. 

Mensen in deze gebieden krijgen momenteel nog een rekening voor hun drinkwater via Delta, de energieleverancier die voor 50 procent eigenaar is van Evides.

Deze maand krijgen alle klanten een brief over de verandering, die volgens Evides en Delta logisch is gezien alle veranderingen van de laatste maanden bij het laatstgenoemde bedrijf.

Het voormalige Delta is verplicht opgesplitst en verkocht aan verschillende partijen. Delta Netwerkgroep blijft wel verantwoordelijk voor het onderhoud en beheer van het drinkwaternet, in opdracht van Evides.

Vragen

Mensen in Zeeland, Goeree-Overflakkee en het westen van Noord-Brabant met vragen over de factuur, administratie en over (het doorgeven van) storingen moeten vanaf 25 september bellen met Evides. Tot die tijd geven medewerkers van Delta nog alle antwoorden.

Evides levert drinkwater aan in totaal 2,5 miljoen mensen. Naast de drie eerder genoemde regio's woont een groot deel van de klanten ook in Zuid-Hollandse steden als Rotterdam en Dordrecht.