Bij het gemeentehuis van Reimerswaal in Kruiningen krijgt de parkeergelegenheid vanaf september een metamorfose. 

In drie maanden veranderen de versnipperde terreinen in één grote parkeerplaats. Er komen zo’n veertig plaatsen bij, vertelt wethouder Jaap Sinke dinsdag.

Omdat er veel geparkeerd wordt bij het gemeentehuis en het naastgelegen Bachten Vaete kan er tijdens de werkzaamheden parkeeroverlast ontstaan, waarschuwt de wethouder. "Maar we voeren het werk gefaseerd uit."

De gemeente Reimerswaal laat het verouderde en onpraktisch ingerichte gebied vanaf de 'parkeerkuil' bij het gemeentehuis aan het Oude Plein, via de Brouwerijstraat, tot aan de Meidam vernieuwen. Hieronder valt ook het grasveld achter het gemeentehuis, waar tot 2014 seniorenflatjes stonden.

Herinrichting

Nu liggen de terreinen op verschillende hoogten en bij het nieuwe parkeerterrein loopt de hoogte geleidelijk op. Auto’s kunnen straks in- en uitrijden bij de Meidam en het Oude Plein.

Met de herinrichting zijn de diensten in het gemeentehuis en Bachten Vaete straks beter bereikbaar en is het terrein beter te onderhouden. "We horen regelmatig van gasten, en soms ook van het personeel, dat zij hier niet kunnen parkeren", aldus Sinke. "Auto’s staan tot in de wijde omgeving."

Planning

Als alles volgens planning verloopt, is de herinrichting, die zo’n 400.000 euro kost, volgens Sinke 1 december klaar. "Het is een grote klus, maar het wordt mooi."