Twee monumentale panden aan het Geertesplein in Kloetinge worden gerestaureerd. Een derde oud pand, maar niet monumentaal, wordt ook onder handen genomen.

"Renovatie van een monument is specialistisch werk", vertelt William Dircken van woningcorporatie RWS, opdrachtgever voor de herstelklus. "We hebben hiervoor een aannemer gevonden die hiervan verstand heeft."

De bewoners reageren volgens Dircken over het algemeen positief op de renovaties. "Ze zijn blij dat er eindelijk iets gebeurt, want het was echt nodig. Al zijn de werkzaamheden vaak wel ingrijpender dan ze vooraf verwachtten. Hiervan leren we dat we daarover vooraf nog duidelijker moeten zijn."

Na een fusie met VBOM op 1 januari 2016 nam RWS 209 woningen over. Een groot deel van deze woningen zijn monumentale panden, waarbij sprake was van veel achterstallig onderhoud.

Renoveren

In september 2016 is RWS begonnen met het renoveren van de buitenkant van de voormalige VBOM-woningen. De woningcorporatie rondt de renovaties naar verwachting eind dit jaar af.