Basisschool De Tunnel in Schore sloot woensdag definitief haar deuren. De school koos bewust voor een feestelijk einde met een circus, dat door de leerlingen werd opgevoerd voor een publiek dat grotendeels uit dorpsbewoners bestond.

"De sluiting is helaas een vaststaand feit, maar vanavond vieren we feest", vertelde locatieleider Dinette Stelling.

Speciaal voor de voorstelling werd een heuse circustent opgebouwd op het speelveld aan de Boomweidelaan. "We krijgen ongelooflijk veel hulp van de ouders", vertelde Stelling. "Dat is eigenlijk altijd zo geweest, op Schore is er veel betrokkenheid."

De 33 leerlingen van De Tunnel zwermen na de zomervakantie uit over zes verschillende scholen. Ook Stelling start dan op een andere school, zij gaat naar de Moolhoek in Kapelle.

Inventaris

Na het circus was het zo goed als klaar voor de kinderen, maar de leerkrachten moeten nog behoorlijk wat orde op zaken stellen. De komende weken wordt het grootste gedeelte van de inventaris van de school bijvoorbeeld klaargemaakt voor transport naar Nieuw Aurora, een kleine gemeenschap in de binnenlanden van Suriname.

Het materiaal krijgt daar een tweede leven, de schoolkinderen daar kunnen het goed gebruiken. "Daardoor gaat er bijna niets naar de stort", aldus Stelling. "En daar ben ik heel blij om."