De tweede editie van de Waardse Horse Fair vindt 15 juli plaats op het terrein aan de Boterdijk in Waarde.

Tijdens de dag kunnen aanwezigen langsgaan bij zo’n vijftig kraampjes, workshops en clinics van grote namen uit de wereld van de paardensport.

Organisator Mariëlla Wagenaar kijkt met veel plezier terug op de eerste Waardse Horse Fair. De paardenliefhebster besloot vorig jaar een evenement te organiseren in haar dorp, omdat er in de buurt weinig te doen is voor mensen die van paarden houden.

Vorig jaar belde ze dressuuramazone Claudia Fassaert, die heeft deelgenomen aan de Olympische Spelen, op met de vraag of zij met een demonstratie en kür op muziek de Waardse Horse Fair wilde afsluiten en op dezelfde manier heeft Wagenaar nu Rieky Young, Brecht D’Hoore en Malene Nooteboom gestrikt voor clinics.

Programma

De fair biedt tientallen sfeervolle kraampjes, waar van alles verkrijgbaar is, zoals kleding, woonaccessoires, sieraden en streekproducten. Ook is er een markt met tweedehands ruitersportartikelen.

Dit keer zijn er nog meer foodtrucks dan vorig jaar en ook het aantal kinderactiviteiten is uitgebreid.

Activiteiten

"Kinderen kunnen hoefijzers versieren en hun eigen stokpaard pimpen voor de stokpaardenrace. Op de baan stoppen de activiteiten om 18.00 uur, maar bezoekers kunnen tot 20.00 uur bij de foodtrucks iets eten en drinken."

Eén van de foodtrucks is de bakfrietfiets van sterrenchef Danny Vanderhoven.